سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش، برترین شرف است . [امام علی علیه السلام]
 
یکشنبه 90 اردیبهشت 18 , ساعت 1:1 عصر

چگونه با شبکه‌های اجتماعی پولدار شوید؟


همکاران سیستم- شبکه‌های اجتماعی به مانند تمام رسانه‌های نو در هر دوران، بستری است که می‌توان از آن به عنوان ابزاری برای کسب درآمد استفاده کرد. نویسنده مقاله مطالعه خود را بر روی شبکه اجتماعی فیس‌بوک متمرکز کرده است. می‌توان این نکات را در هر شبکه اجتماعی پیاده‌سازی کرد.

عضو فیس‌بوک که باشید، عده‌ای از دوستان که می‌توانند مشتری‌ها و اربا‌ب‌رجوع‌های شما هم باشند آن‌جا هستند. پست‌های شما هم درباره همه چیز می‌تواند باشد. شما در آن‌جا از چیزی که خریده‌اید تا آخرین چیزی که گوش داده‌اید می‌نویسید.خیلی‌ها می‌گویند فیس‌بوک جای خوبی برای رونق دادن به کار و بار تجاری است،‌ اما چه‌طور؟ با برخی از کسانی که از راه شبکه اجتماعی فیس‌بوک پول و پله‌ای بهم زده‌اند گفت‌وگو کرده‌ام و سرآخر برخی از فوت و فن‌های آنان را در مواردی که می‌خوانید آورده‌ام:

1- این افراد در اضافه کردن دوستان به لیست خود دست و دل باز بوده‌اند. از هر قشر و آدمی به صفحه آنان راه پیدا کرده‌اند که این البته شامل دیگر دلال‌های مجازی عرصه فیس‌بوک هم می‌شود. این افراد برای افزایش فهرست دوستان با هم مسابقه نمی‌دهند و مراقبند که چه‌طور دوستان‌شان را با دقت انتخاب کنند.

2- صفحه‌ای که در فیس‌بوک ساخته‌اند، شخصی و قابل اعتماد است. در آن از علایق خود می‌گویند. این یعنی این‌که آن‌ها واقعا وجود دارند و می‌شود به بودن آن‌ها اعتماد داشت. حال این آدم‌های واقعی در دنیای مجازی چگونه‌اند یا چه چیزهایی را دوست دارند؟ اهمیت این نکته برای مخاطبان صفحه شما در این است که آدم‌ها دوست دارند با کسی که می‌شناسند کار تجاری هم بکنند.

3- آدم‌های موفق در کسب‌و‌کار از راه فیس‌بوک اصرار زیادی به جذاب و در دسترس بودن همیشگی صفحه‌ خود دارند؛ چون کار در شبکه مجازی به بازی متاثر کردن دیگران می‌ماند و شما از طریق همین صفحه است که با مشتری‌ها و دوستان‌ وارد مذاکره می‌شوید. از راه‌های مختلفی می‌توان همیشه در دسترس بود. مثلا خیلی از ما از امکانات تلفن همراه خود برای دسترسی به فیس‌بوک استفاده نمی‌کنیم.
از راه تلفن همراه نظر گذاشتن 30 ثانیه و «لایک» زدن یک ثانیه طول می‌کشد و صفحه شما با همین ریزه‌کاری‌هاست که همیشه می‌تواند بروز، در دسترس و زنده باشد.

4- صفحه شما جایی برای گپ و گفت است نه اینکه بخواهید چیزی را به‌زور به کسی القا کنید. پس برای کار تجاری در صفحه فیس‌بوک تعادل را حفظ کنید. حتما دوست ندارید که دوستان فیس‌بوکی شما بگویند «اوه بی‌خیال این صفحه!». کاری که ممکن است ما با صفحه برخی از دوستان‌مان بکنیم. پس با پافشاری روی فروش مثلا یک محصول، کاری نکنید که دیگران صفحه شما را ببندند و به اصطلاح بِلاک (Block) کنند.

5- تعادل را در پست‌هایی که قرار است افکار شما را نشان دهد یا چیزهایی باشد که مخاطبان را به فکر بیندازد،‌ حفظ کنید. البته چنین کارهایی در فضای فیس‌بوک معمول است،‌ اما چیزی که مهم است قابلیت تحریک‌کننده بودن موضوع شما برای گپ و گفت و جلب توجه دیگران است. برای نمونه نوشتن یک پرسش، گذاشتن عکسی با معنی یا گفتن از اینکه چه چیزی می‌تواند برای دوستان‌تان سود داشته باشد،‌ از جمله فوت وفن‌های م بازاریابی از طریق فیس‌بوک است.

6- آدم‌هایی که در پول درآوردن از طریق فیس‌بوک موفق‌اند در گروهی که ساخته‌اند، خود را به‌عنوان اطلاع‌رسان و گزارشگری که از همه چیز با خبر است، به دیگران ثابت کرده‌اند. مثلا یکی از کسانی که من با او گفت‌وگو کرده‌ام، ریان هوکیل است از گروه هوکیل در شهر اوکلاهاما. ریان برای نمونه هر اتفاقی که در شهر بیفتد زودتر از بقیه منتشر می‌کند. این تسلط، محبوبیتش را پیش دوستان گروه بیشتر از دیگران کرده است.

7- صفحه فیس‌بوک آدم‌هایی که در پول درآوردن از طریق فیس‌بوک موفق‌اند، شنیده‌ها را از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار می‌دهد. برخی فکر می‌کنند هر آنچه را که می‌شنوند باید بگذارند روی صفحه فیس‌بوک، در حالی که این اشتباه بزرگی است. به جای آن بهتر است درباره آن چیزی که شنیده‌اید از زوایای مختلف اطلاعات جمع کنید و روی صفحه بگذارید. بدین ترتیب صفحه شما همزمان با اطلاع‌رسانی می‌تواند جنبه آموزشی هم داشته باشد.

این‌هایی که گفتم برای فراهم کردن بستر کسب‌و‌کار از راه فیس‌بوک بود که به‌صورت چند استراتژی مطرح شد. البته این تمام فوت و فن‌ها نیست و باید پیوسته بسنجید که کدام استراتژی جواب می‌دهد و کدام‌یک بی‌تاثیر است. این انعطاف‌پذیری را داشته باشید که هر زمان که لازم شد این استراتژی‌ها را تغییر دهید.


*جورج. جی. داستین، فارغ‌التحصیل دانشگاه مریلند و رئیس شرکت داستین سمینار است که سابقه‌ای 40 ساله در کار بورس دارد. او مشاور ارشد چند شرکت معتبر است.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ