غلبه بر بیحوصلگی و دلزدگی
بیحوصلگی هنگامی روی میدهد که ما دیگر به اطرافیان و اشیاء پیرامون خود و فعالیتهای روزمره علاقمند نبوده و از آنها لذت نمیبریم.
بیحوصلگی در واقع فقدان تنوع و انگیزه در زندگی است. یکی از خصوصیات انسان تنوعطلبی و نیاز به تغییر مداوم در شکل و نوع محرکات بیرونی میباشد.
سازگاری حسی سبب میشود ما از فعالیتهای تکراری به ستوه آییم. سازگاری حسی یعنی: کاهش حساسیت حواس زمانی که در معرض مداوم یک عامل محرک ثابت و تغییرناپذیر قرار میگیرند.
مثلاً پس از خرید یک تلفن همراه نو شوق و ذوق فراوانی داریم اما پس از گذشت یکی دو ماه تلفن همراه برایمان تکرای و ملالآور میشود. همین عامل در روابط زن و مرد نیز مصداق دارد. افراد بسیاری از این مسئله شکایت میکنند که دوستان آنها برایشان عادی و خستهکننده شده و هیجان و شور اوایل آشنایی در روابط شان رنگ باخته است.
اما باید آگاه بود که تنوعطلبی یک ویژگی ذاتی انسانها بوده و میبایست در برخی موارد آن را تحت کنترل درآورد و برایش محدودیت قائل شد. حتی اگر مردی همسر زیبایی هم داشته باشد ممکن است به زنان دیگر مخفیانه نگاه کند حتی اگر آنها زشت باشند.
چرا که نزد آن مرد، زیبایی همسرش دیگر تکراری و عادی گشته و به عبارتی به چهره وی عادت کرده و به دنبال یک محرک بصری جدید میگردد. اما همین مرد باید مطلع باشد که این دور باطل هیچگاه به کمال خوشنودی منتهی نمیگردد جایی که دیگر چیزی دلش را نزند و برایش تکراری نگردد.
بنابراین باید برای برخی امور در تنوعطلبی محدودیت قائل شویم و گرنه مجبور خواهیم شد همیشه بیحوصله و دلزده باقی بمانیم و طعم رضایت رانچشیم. یکی از نکات بسیار مهم در روابط این است که زن و مرد هر آنچه را که دارند، یکباره رو نکنند. یعنی تمام مهارتها، خصوصیات اخلاقی و شخصیتی، آرزوها، اسرار، برنامههای آینده، اهداف بلندمدت و کوتاهمدت و غیره.
چون زمانی که مثلاً دختری از تمام راز و رمز، مهارتها و شیرینکاریهای یک پسر آگاه شود دیگر چیزی باقی نمیماند که حس کنجکاوی دختر را نسبت به آن پسر برانگیزد و رابطه از هیجان و تب و تاب میافتد مانند فیلمی که وقتی از ابتدا تا انتهای آن را مشاهده میکنیم دیگر به ندرت پیش میآید که بخواهیم مجدداً نگاهش کنیم اما اگر همین فیلم به صورت سریال نمایش داده شود هم هیجانش بیشتر میشود و هم کنجکاوی بیننده برای سردرآوردن از ادامه داستان اما این بدین معنا هم نیست که به طرف مقابلمان دروغ بگوییم و شخصیت اصلی خود را کتمان کنیم. خلاصه باید پیشبینی ناپذیر باشیم. برای غلبه بر بیحوصلگی در زندگی از این راهکارها سود ببرید:
1 – سعی کنید هر ازچندگاهی خود تغییراتی هر چند جزئی ایجاد کنید.
2 – بیکاری و فقدان فعالیت یک عامل مهم در ایجاد بیحوصلگی است. دست به کار شوید با نشستن و به نقطهای خیره شدن چیزی را عوض نمیکند. برخیزید و به کاری مشغول شوید.
3 – حس پوچی و این باور که زندگی، شغل و فعالیتهای شما بیمعنا میباشند، میتواند شما را تا مرز خودکشی پیش برد. شما نباید زندگی خود را یک دایره بیپایان و هدف بدانید. این وظیفه خود شما است که به زندگی خود معنا بخشید.
4 – هر روز یک چیز جدید یاد بگیرید و به علم خود بیفزایید.
5 – خود را به چالش بکشانید. به فعالیتی دست بزنید که در شما استرس ملایمی ایجاد میکند. مانند برد و باخت (در بازی، ورزش) و یا پذیرش ایدههای جدید.
6 – تکراری نباشید
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
محافظت در مقابل خطرات ایمیل (?)
قابلیتهای نرمافزارهای ضدویروس
طرز کار برنامه های ضد ویروس
طرز کار برنامه های ضد ویروس
نبرد فیلترها و تولیدکنندگان اسپم (?)
اختلال عاطفی فصلی: نشانه ها و روش های درمان
آیا مصرف ویتامین به درمان افسردگی کمک می کند؟
چند نکته کارساز در مورد " مدیریت زمان "
25 ماده از قانون جرایم رایانه ای به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید
نوع موسیقی و تاثیر آن بر کودک
افسردگی و برخی علل آن در ایران
دیدار پرشور هزاران نفر از پرستاران، معلمان و کارگران سراسر کشور
درمان تنش و اضطراب با ماساژ ( ماساژ درمانی
RealPlayer SP 1.0.5 Build 12.0.0.343
[همه عناوین(1218)][عناوین آرشیوشده]